KEMALPAŞA`DA HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI.

Kemalpaşa Esnaf Odası ile Halk Eğitim Müdürlüğü arasında  `HİJYEN SERTİFİKASI` eğitimi için işbirliği yapıldı.13.04.2014  ve 20.04.2014  tarihlerinde Kuaförler için Hijyen eğitimleri yapıldı.

05 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan Hijyen Eğitimleri Yönetmeliği’ne göre Yemek Fabrikaları, Lokanta ve Restoranlar, Berber-Kuaför, Marketler,Şarküteri,Bakkal ve Gıda pazarları,Fırınlar,Unlu Mamul İmal ve Satış yerleri, Her türlü gıda satışı yapan yerler,Et ve et ürünleri işlemeciliği,Sebze ve meyve satış,Gıdaların paketlendiği materyalleri üreten işyerleri gibi bir çok sektör çalışanı bu kanun kapsamındadır. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahiplerinin de bu eğitimi alması gerekiyor.

05 Temmuz 2014 tarihinden itibaren denetimler başlayacaktır. Sertifikasız personel çalıştıran işyerleri bu tarihten sonra yapılacak denetimlerde cezai işlem ile karşılaşabilirler. Bu nedenle işletmelerimizin en kısa sürede hijyen eğitimi için Kemalpaşa Esnaf odasına başvuru yapmaları gerekmektedir.