KEMALPAŞA ESNAF ODASI HİJYEN EĞİTİMLERİ

Kemalpaşa Esnaf Odası ve Kemalpaşa Halk Eğitim merkezi tarafından yürütülen çalışmalarda 78 esnafımız ve yanında çalışan personelin Hijyen eğitimleri tamamlanarak Kemalpaşa Esnaf Odası  Başkanı Temel KÜÇÜK tarafından sertifikaları verildi.

05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre; Gıda üretimi ve perakende gıda satan işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları hijyen eğitimi almak zorundadır.

Yukarıda belirtilen işyerlerinin ve yanında çalışan personelin  05 Temmuz 2014` e kadar Hijyen eğitimİ alması zorunludur. 5 Temmuz sonrası yapılacak denetimlerde hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 Türk lirası arasında ceza uygulanacak ve hijyen eğitimi belgesi olmayan personel çalıştırılmayacaktır. Birçok sektörü kapsayan portör muayene şartı yerine getirilen hijyen eğitim belgesi alma zorunluğunda verilen sürenin dolmasına az bir zaman kala esnafımızın Nüfus cüzdanı fotokopisi,Öğrenim belgesi fotokopisi,Sağlık ocağından mesleğini yapabildiğine dair rapor ile Esnaf odasına gelmeleri gerekmektedir.